Arama

12 Kasım 2012 Pazartesi

Ülkelerin önemli borç bataklarında olması üzerine..



        Dünya'da belli başlı süper güçlü olarak bilinen bir kaç ülke vardır..Diğer ülkelerinde bunlara borçlu olduğu falan düşünülür ve bu yüzden de onlara karşı gelemedikleri sanılır..Dünya böyle inandırılır ekonomi bültenlerinde,dergilerde sosyal medyada..
       Ben size geçen ay IMF  tarafından açıklanmış dünyanın en borçlu 15 ülkesinin borç tablosunu göstereyim..

 ABD:15 trilyon 154 milyar dolar
 Japonya:13 trilyon 930 milyar dolar
 Almanya:2 trilyon 904 milyar dolar
 İtalya:2 trilyon 702 milyar dolar
 İngiltere:2 trilyon 066 milyar dolar
 Fransa:2 trilyon 483 milyar dolar
 Belçika:501 milyar dolar
 Kanada:1 trilyon 472 milyar dolar
 Yunanistan:487 milyar dolar
 Singapur:255 milyar dolar
 İrlanda:250 milyar dolar
 Portekiz:220 milyar dolar
 Lübnan:57 milyar dolar
 Jamaika:22 milyar dolar
 İzlanda: 15 milyar dolar


      Bu tabloyu ben bir yerden uydurmuyorum tabi ki,araştırmak isteyen IMF sitesinden geçen ay ki haberlerde bulabilir.. Bu kadarla kalmıyor tabi,bunlar sadece ilk 15 sıra..Borçlu olmayan ülke yok,biz ilk 15'te değiliz ama yakınlarındayız..Peki bu ülkeler kimlere borçlu? Nasıl oluyorda herkes borç batağında bilinmeyen bir yerlere? Kim bunlar herkes kime borçlu??

      Konuyu biraz derinleştirelim..Amerika'nın,o koskoca ülkenin parasının Federal Reserv (FED) adı altında 13'ler kulübü adı verilen gizli bir mecliste başkanlık seviyesinde bulunan Rothschild,Rockefeller ailesininde bulunduğu 13 ailenin kurduğu bir sözde bankada basıldığını kaç kişi biliyor..Tabi bu para basım haklarını da ellerini kollarını sallayarak almadılar,kuruluş yıllarında kolonilerle olan savaşlarında inanılmaz derecede silah yardımında bulundukları Amerikan başkanı Washington'dan bunlar karşılığında sadece para basım hakkını istediler..Yani ülkenin parasını devlet değil,bu kişiler basıyor..Peki sadece dolar mı?
    
     Sterlini anlatalım birazda,ünlü Rothschild ailesini İngilterenin Fransa ile uzun yıllar süren sert savaşında tekrar görüyoruz savaşın sonlarına doğru..İngilterede öyle bir yatırım manipülasyonu yaratmışladır ki halk tüm parasını değerlendirme amaçlı yatırdığında herşeylerini kaybetmişlerdir..Ve yine Rothschild ailesi o zaman İngiltere hükümetine bu zor durumdan çıkarabileceklerini taahüt edip,karşılığında Bank of England'ın borçlardan kaynaklı olarak kendilerine devrini istemişlerdir..Tabi ki İngiliz parasınında basılma hakkını..Ta ki 1946 yılına kadar,o zaman ancak devletleştirilmiştir tekrar ama iş işten geç geçmiştir artık..Keza Almanya'da aynı şekilde ama tek tek ülke ülke anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum bu planları..
     
      Bu aileler şuan ki dünya durumunu 1700'lü yıllardan itibaren kurgulayarak bu günlere gelmişlerdir ki sonucunda asıl amaçları olan ve çok gizli tuttukları dini inançlarını dünya üzerinde tek bir dünya başkenti olacak şekilde tüm dünyaya kabul ettirmektir...Konunun bu kısmı çok daha karışık ama anlatmak istediğim dünyada paraya sahip olan ülke yoktur,para ve borç batağına sürüklenerek belirli bir amaç uğruna kullanılan devlet ve hükümetler vardır.Kimlere mi??  International Monetary Fund dediğimde belki anlaşılmayacaktır ama IMF dediğimde anlaşılacaktır..Nedir bu IMF?? Uluslararası Para Fonu anlamındadır..Amaçları ükelerde ki ekonomiyi geliştirme,ticareti üst seviyelere çıkarma ve bunun için bu ülkelere  "KREDİ" sağlayabilen kuruluş olma...Hmm kredi kısmı ne kadar mide bulandırıcı dimi..Evet şuan bu kuruluşa borcu olmayan ülke yok gibi..Ve ülkelerin her adımlarında karar mercii olmuş durumdalar..İşte hani bağımsız bir kuruluş denilen bu IMF kuruluşu,az önce anlattığım ailelerin kendi isimlerini kullanmadan dünya ülkelerinin kendilerine borçlu kıldıran gizli oyuncakları olan kurumudur..Tüm dünya bu ailelere borçludur dolaylı yoldan IMF kanalı ile..

    Şimdilik bu kadar devamı tabi ki olacaktır..













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder